Thriller Derby, op een zonovergoten Boomwai Complex, levendige spanning, 4-2 winst !

Nu we één wedstrijd onderweg zijn, volgt als tweede een “klassieker” , al vele malen is deze match al gespeeld, maar dit jaar weer op 5e klasse niveau. S.D.O. ‘ 63, schreef het nog snel even op facebook : ut is van 2016 geleden dat we deze derby op Graauws grondgebied hebben kunnen winnen ! Mogelijk al een kleine vinger wijzing naar hun bedoelingen vandaag, zij verloren hun openings duel ook maar slechts met 1-2, maar hadden wel Volkszanger Bennie de Vet in huis gehaald, om deze openingsdag zonnig op te luisteren ! Hij zong waarschijnlijk over “ Op de Cling, Op de Cling “, inderdaad Clinge won wel hun openingsduel !

Zelf gaan we eerst even terug naar de vrijdag avond, het 1e activiteit gebeuren stond al op “de rol” , namelijk het FIFA Tornooi, op de pc uiteraard, er werd nog getracht om een leidsman te vinden hiervoor, op het oog hadden we Dhr. Boodts, echter we konden geen goedkeuring krijgen van de FIFA baas himself !, daarom werd het een vriendschappelijk tornooi, maar wel eentje met “STRIJDERS” aan de joy sticks ! Het was toch een spannend gebeuren, volgens de plaatselijke reporter: Er waren een 8 teams van twee personen ingeschreven ( Edward Kips ontbrak op deze avond, kon niet trainen wegens blessure, begon de zondag dan ook op de bank bij ut 4e ) Je ziet er zijn een “heilige” huisjes op Graauw, ieder moet werken voor zijn plek, 4e verloor zijn wedstrijd deze dag ) maar nu weer even terug naar de realiteit van het FIFA tornooi: In de kruisfinales namen Sebastiaan & Tim het op tegen Bryan & Fabian , het andere koppel was Cas & Baudy tegen Kevin & Martin. Mooi in deze kruisfinales was, er waren wel 2 drinkpauzes ? Jawel de bidons lagen zondag nog in de kantine ! De Finale bestond uit een duel tussen Sebastiaan & Tim tegen Cas & Baudy. Na een enerverende strijd, trokken Sebastiaan & Tim aan het langste eind. Er kwam nog een bittergarnituurtje voorbij, met een zakje snoep voor de verliezende finalisten, werden de gele kaarten sportief uitgewist.

Zo doen we dat op Graauw !

Drank voor bij de BBQ, altijd de ZON in onze bol, Proficiat Tim & Sebastiaan !


Dit is dan even deel 1 van het derby verslag, Kristel heeft een mooie reportage gemaakt, maar hier moet nog even de “Stofkam” doorgehaald worden, maar ik wilde jullie de voorpret alvast even gunnen.

To Be contunid: by “ Kodak & Writer “

Jawel, we zijn weer hellemaal gereed om het verslag “de derby der Giganten in 5e klasse” met jullie te delen. Gezien de flinke collectie fotomateriaal, kies ik ervoor om eerst, wedstrijd verslag te geven, met als “toetje” de levende beelden, ( namens Kodak ) voorzien van uiteraard “passende tekst” , in ieder geval, ( beleving van Writer )

Eigenlijk is dit toch wel een zeer belangrijke wedstrijd ook al zo vroeg in het seizoen, niet alleen om dat je deze zeker wilt winnen ( want dat kleurt toch mooi in de thuis wedstrijden ), maar nu “ Extra “ pressie, want beiden ploegen hebben hun openingsduel verloren. Dus is het eigenlijk “ mee op de trap naar boven, of wachten tot later “ Het is een zonovergoten 1 oktober, dus een goed toeven aan de “boorden rondom de Boomwai” .

S.D.O. ‘63 in het zwarte uit tenue, daarom is het ook gepermitteerd dat de leidsman in het “Geel” de mat betreedt. Graauw, komt toch al vlug aan de 16 meter van S.D.O. , maar nog nu niet direct “ Killers “ , die de tegenstander zou doen vrezen. Nee, dan een uitval van onze bezoekers, direct maken ze de 0-1 . Daar staan we dan even van te kijken ( vergelijkbare situatie als week eerder op bezoek bij HSC’28 ) S.D.O. ‘63, zit er stevig op, waardoor Mats van Eerdenburgh, 2 x geel ziet verschijnen en al in de 1e helft mag gaan douchen, dit tot frustratie van zijn coach ( gelukkig hebben we stevige dug-outs ) Graauw komt dan ondertussen wat meer actiever in zijn rol en scoort via “dn Gillis” 1-1. Ondertussen is er ook de drink pauze geweest, voor de gelijkmaker. waar dan nog even stevig wordt gesproken over onze eigen inzet in de beginfase ( we laten ons de kaas van het brood eten, waardoor eenvoudig de tegenstander het afstraft ) Na de rust, een dominanter Graauw, maar ook net 10 man, gooit S.D.O. ‘63, nog genoeg gewicht in de strijd ( onze luchtige poppekus, moeten nog wa spinazie eten ) . Fabian scoort fraai de 2-1, verluchting voor dat moment, niet heel veel later weer 2-2 ( onderschat zeker een onder tal situatie niet ) Wederom op zoek naar een voorsprong, S.D.O ‘63 gaat toch zijn tol beginnen te betalen, al blijven ze spartelen, maar Cas maakt dan toch de 3-2 ( kunnen we dit in de pocket houden ). Na de laatste drinkpauze van deze middag, tekent Ertugul ( met gemasseerde liezen ) voor definitieve cijfers 4-2. Blijdschap voor heel Graauw, na het laatste fluitsignaal, toch gelukt, na intens derby gevecht.

Toch ook weer leerpunten hoor, ** Scherp zijn in de beginfase, we hebben gezien dat we hier nu twee competitie wedstrijden “opzichtig struikelen” ** Maak geen rare capriolen om te scoren , welke “hoofdbrekens” bij je nieuwe werkgever bezorgen, Oe zit ta tan : Ons Aller Jeroen, de zo soevereine rots achterin, begint op “the Day After” bij zijn nieuwe werkgever en tevens sponsor op Graauw “ Airline Technical Support “, als recuiter gaan hij aan de slag bij HIFIX. Deze firma timmert aardig aan de weg, in een korte “ tet a tet “, kreeg ik mee dat er onlangs een vliegtuig is geleverd aan Kenia, je wordt daar ontvangen op de rode loper, we kunnen dus onze nummer “3 Jeroen” daar ook over zien paraderen !, maar dan moet eerst zijn blessure goed genezen zijn ( navraag leerde dat het een fikse rug/heup blessure is ) dit kunstje gaat hij niet meer herhalen peis ik Beterschap Jeroen en Succes in je nieuwe Job !

Komende zondag zijn we vrij, dus zullen we wachten tot de volgende zondag, om te kunnen laten zien aan “Topper METO” ( welke dan wordt ontvangen op de boomwai ) , wat onze overwinning van vandaag waard is geweest. In ieder geval, voor ieder een rust op komende zondag, gelegenheid om bijvoorbeeld op tv. de aankomsten te zien van wandelmarathon, jawel; ik ben er weer bij, verwacht zondag tegen 16.30 u mijn opwachting te maken aan “ De Finischlein “.

Geniet nu van de bijdrage Kodak & Writer:

Probeer mij maar eens te stoppen denkt Fabian

Aannemen Memo, denkt Kevin !

Zee van ruimte voor Ertugul, wat een makkie !

Ik schop um toch weg, denkt Baudy

Verschrikte Memo, ziet het gevaar vue Jeroen, die schrikt uk !

Ertugul aan de Zwier, Kevin en Fabian zien dat het goed gaat !

Bal, Ooh aan de voet geplakt !

Cas wordt op de huid gezeten

Sprintende Kevin, snelt weg van S.D.O. spelers

Rik voelt het gevaar, vlug weg !

1e drinkpauze, we staan achter, even pep talk !

Baudy gaat voor de Bal

Knuffel van Jeroen, voor scorende Fabian, allen BLIJ

Beheerste trap van Jeroen, Gillis kijkt gerust toe !

Wat doet Ertugul nou eigenlijk ?

Cas legt aan, S.D.O. kijkt gespannen toe.

Aandacht bij Goalie Floris

Wa bendu van plan Ertugul ?

Cas op de huid gezeten, Baudy lijkt te denken “schiet um weg”

Fons en Jeroen, schreeuwen het uit “Tis Beslist”

Ertugul, in actie voor Geel reclame bord, met SDO supporters !

Buut Vrij, ik eb de bal, lekker puuh !

Staf Blijdschap

Jorden, is er nog nie gerust op !

Cas laat zien oe het moet, jonge speler van S.D.O. is de leerling !

Intens Bal gevecht !

Cas & Cas kijken naar de Bal

Maarten, klein maar een doorbijter, TOP !

Maarten slaat de aanval af !

Spelers van S.D.O. zijn klaar mee ongzen Cas !

Geen Hens, maar Buik bal !

Ook Lenn, kijkt eerst wat te doen !

Een van de laatste acties van de match !

Balsponsor Volgende week: De Zon, textielreiniging

Groetjes, namens Alex en Kristel !

VV Graauw