Goede pot Graauw 4 tegen koploper Hontenisse 4

Hontenisse 4 – Graauw 4 [ 6 - 3] (Competitie)

Graauw 4 bood goed weerstand tegen koploper Hontenisse 4. Uit op Klooster kwam telkens Hontenisse op voorsprong en kon Graauw dan weer de aansluitingstreffer maken. Met de rust stond het 3-2. Snel na rust liep Hontenisse weer maar maakte Graauw er dan weer één. In de laatste fase kwamen we te kort om echt aanspraak te maken op iets wat op een punt lijkt.

In de uitwedstrijd naar de koploper had Graauw geen problemen in de personele bezetting. Een paar mensen misten vanwege blessures of ziekte. Sommigen stonden zelfs wat ziekjes op het veld maar de staf had de beschikking over een brede bank. Dus het zou vanzelf duidelijk worden wie er vandaag topfit waren. De supporters in ieder geval wel. Wat dat betreft hadden we weer gewonnen: ze waren wederom in de meerderheid. Een flauw windje maakte het ietsjes fris om te kijken maar om te voetballen was het fantastisch weer! Het hoofdveld op het Prinsebos was nog wat zwaar na de regen en de groundsmen hadden besloten dat beide ploegen geen technische voetballers in de gelederen hadden dus werd het gras lang en onbesproeid gelaten.

Hontenisse begon goed. Vanaf de start werd er druk gezet, bal verovert en aangevallen. Veel lopende mensen waardoor we zeker tot en met de eerste goal tegen, er geen grip op kregen. Vrij kort daarna weer een tegendoelpunt waarbij ze dus al na 25 minuten met 2-0 voorstonden. Althans: dat denken we want Coach Martijn sloopte in alle consternatie , a lá Arne slot, zijn horloge en moesten we de tijd een beetje gokken.  Overigens had Martijn het bij het inleveren van het lijstje van de speelminuten het helemaal tot op de minuut goed dus met zijn tijdsbeleving is niks mis. Alleen met zijn horloge.

Na die eerste twintig minuten had Graauw het ook gevonden en begonnen we langzaam aan gevaarlijk te worden. En dat resulteerde dan ook in doelpunten. Hierbij was Bjorn niet in de punt van de aanval, maar juist in de opbouw belangrijk: Met een prima voorzet lanceerde hij Dimi die de bal voorgaf en Karel van dichtbij liet binnenschieten.  Daarna maakte Hontenisse weer een doelpunt vanuit de counter. Vervolgens gaf Bjorn zelf de bal voor en Kon Dimi dan weer binnenschieten. Met een 3-2 en nog wat kansen voor beide teams gingen we de rust in. Het laatste kwartier was zeker ten faveure van Graauw en moesten we proberen voort te zetten.

Met wat omzettingen lukt dat deels, alleen waren we iets te aanvallend ingesteld waardoor we de aansluiting weer miste en weer een counter om de oren kregen. Maar dat werd dan ook weer vrij snel rechtgezet.  Na ongeveer twintig minuten kwam er weer een aanval vanaf de zijkant waarbij Karel weer snoeihard de bal binnenschoot. Deze leek wel op het eerste doelpunt alleen uw verslaggever zat op bank met een coach voor de dugout. Die is nog al beeldvullend en heb daardoor niet alles gezien.

Wel zag uw verslaggever nog dat Graauw er tot een kwartier voor tijd, alles aan deed, om de gelijkmaker te maken maar dat pakte anders uit. Hontenisse schoot de bal nog prachtig binnen vanaf zowat de achterlijn, en daarna was er een klutsbal die onze keeper Steve verraste.  We hadden nog aanspraak kunnen maken op een tweetal penalty’s maar de arbiter zag er niks in en daardoor bleven we met lege handen achter. Aan de andere kant: Hontenisse was op meerdere posities beter en fitter, en maakte daardoor aanspraak op de drie punten. Al met al een leuke pot waarbij we, anders dan de uitslag doet vermoeden, zeker niet zijn weggespeeld. Even weer allemaal herstellen en dan over twee weken naar Steen.